Близо 130 снегорина почистват пътните настилки в районите със снеговалеж, информират

...
Близо 130 снегорина почистват пътните настилки в районите със снеговалеж, информират
Коментари Харесай

Близо 130 снегорина чистят пътищата в страната

Близо 130 снегорина почистват пътните настилки в регионите със снеговалеж, информират от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Сняг вали в областите Благоевград, Кюстендил, Ловеч, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Пазарджик, Перник и Шумен.

През проходите " Троянски " и " Рожен "  е лимитирано придвижването на моторни транспортни средства над 12 тона с ремаркета и полуремаркета.

Обилен сняг вали, а вятърът се усилва на прохода " Шипка ", което е причина за затваряне на прохода. Към момента такова обаче не се планува. 7 машини работят на място, а пътят е пристъпен при зимни условия, само че водачите да бъдат деликатни, приканва шефът на пътноподдържащата компания Йонко Иванов.

АПИ още веднъж апелира шофьорите да карат със съобразена скорост, да съблюдават отдалеченост и да не подхващат рискови изпреварвания.

Областните пътни ръководства и пътноподдържащите сдружения наблюдават метеорологичните прогнози и са в подготвеност да подхващат нужните дейности за обработка на настилките, с цел да се обезпечи проходимостта на пътищата.

Приоритет остават автомагистралите, първокласните и второкласните пътища, както и проходите сред Северна и Южна България.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ - , както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР